Виноградники, що добре провітрюються, потребують менше обробок
Розташування винограднику на березі водойми, на схилі забезпечує добру продуваність, тому потребують менше обробок ЗЗР від хвороб, розповів у інтерв’ю Іван Плачков, співвласник виноробні «Колоніст», що в селі Криничне на Одещині.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Ураховуючи, що ми розташовані на березі озера й наші виноградники на схилі, в результаті чого утворюється така напівтруба, у нас з тим, що 320 днів у році — сонце, ще й 340 днів — вітер. Виноградники добре продуваються — тому немає потреби в частій обробці ЗЗР від хвороб, – сказав Іван Плачков. – Зазвичай вони активно розвиваються в балках, де застій, безвітря, велика вологість. Але в нас такий особливий теруар».
Він також додав, що підприємствозастосовує доволі дорогі комбіновані екологічно безпечні реагенти провідних марок. І використовує їх у дуже помірній кількості.
«Схема обробок змінюється щороку — все залежить від ситуації й умов. Я думаю, що до цвітіння ми ще раз обробимо препаратами й після цвітіння також. Проведемо мінімум чотири обробки. А максимально у нас виходить близько шести», – уточнив винороб.
Читайте також: Хороші вина роблять тільки на 45-й широті, де розташовані Бордо, П’ємонт і Криничне, – Плачков