Овочі-Ягоди-Сад

Виноградники, що добре провітрюються, потребують менше обробок

Виноградники, що добре провітрюються, потребують менше обробок

Розташування винограднику на березі водойми, на схилі забезпечує добру продуваність, тому потребують менше обробок ЗЗР від хвороб, розповів у інтерв’ю Іван Плачков, співвласник виноробні «Колоніст», що в селі Криничне на Одещині.

Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».

«Ураховуючи, що ми розташовані на березі озера й наші виноградники на схилі, в результаті чого утворюється така напівтруба, у нас з тим, що 320 днів у році — сонце, ще й 340 днів — вітер. Виноградники добре продуваються — тому немає потреби в частій обробці ЗЗР від хвороб, – сказав Іван Плачков. – Зазвичай вони активно розвиваються в балках, де застій, безвітря, велика вологість. Але в нас такий особливий теруар».

Він також додав, що підприємствозастосовує  доволі дорогі комбіновані екологічно безпечні реагенти провідних марок. І використовує їх у дуже помірній кількості.

«Схема обробок змінюється щороку — все залежить від ситуації й умов. Я думаю, що до цвітіння ми ще раз обробимо препаратами й після цвітіння також. Проведемо мінімум чотири обробки. А максимально у нас виходить близько шести», – уточнив винороб.

Читайте також: Хороші вина роблять тільки на 45-й широті, де розташовані Бордо, П’ємонт і Криничне, – Плачков