Техніка

Майже всі культури сіємо з посівним комплексом Pöttinger, - «Білий Стік»

У господарстві «Білий Стік», що на Львівщині, здійснюють сівбу посівним комплексом Pöttinger. Відзначають гарну якість роботи агрегату за різних умов і його універсальність.

Про це AgroTimes розповів головний агроном ПАФ «Білий Стік» Петро Черкас (Львівська обл.).

«Ми вже закінчили сівбу люцерни, кукурудзи та соняшнику. Зараз сіємо сою. Використовуємо посівний комплекс Pöttinger. Придбали його чотири роки тому. Ця машина ідеально нам підходить, сіємо нею практично всі культури. Можемо встановлювати міжряддя і 12, і 24 см. Ширина захвату агрегату складає 6 м, об’єм бункера – 2 т», – зазначає головний агроном.

За його словами, посівний комплекс Pöttinger добре працює як по вологому, так і по сухому ґрунту.

«Спереду в нього встановлені два ряди дисків, які розпушують землю, потім йдуть прикочуючі колеса, а далі сошники. Глибина дотримується ідеально. Разом з тим швидкість руху машини – 14 км/год. Агрегатуємо її з трактором New Holland T7.315. Витрати пального під час сівби у нас не високі», – додає Петро Черкас.

Нагадаємо, Pöttinger представила комбінацію агрегатів для висіву покривних культур. Раніше повідомлялося, посівний комплекс Terrasem від Pöttinger якісно сіє за різних умов.