Овочі-Ягоди-Сад

Спеціаліст розповів, що впливає на солодкість та насичений колір моркви

Спеціаліст розповів, що впливає на солодкість та насичений колір моркви

Смак та насиченість помаранчевого кольору моркви залежить від генетичних особливостей гібрида. А проявитися їм дає збалансоване живлення.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».

«Кількість цукрів і каротину в коренеплодах передусім залежить від генетичних особливостей гібрида, – розповів Віктор Руденко, продакт-менеджер ТОВ «Владам-Юг», агроном із практичним досвідом вирощування моркви.

За словами спеціаліста, проявитисягенетичним особливостям дає збалансоване живлення. 

«Фермеру ліпше орієнтуватися на бадилля, – зауважив Віктор Руденко. – Насичений зелений колір листя свідчитиме, що рослина отримала достатньо азоту, магнію й решти елементів». 

На думку агронома, чого і скільки дати рослині, визначають після аналізу ґрунту. 

«Добре використовувати органіку, але вона має бути перепрілою, в ідеалі –– віком не менше 4–5 років», – радить він.

Читайте також: Чергування посухи та перезволоження загрожує розтріскуванням моркви