Овочі-Ягоди-Сад

Названо оптимальну температуру зберігання японських гібридів пекінської капусти

Дотримання умов зберігання пекінської капусти дозволяє зробити цю культуру більш рентабельною.

Про це йдеться в журналі “Плантатор”.

Власник СТОВ «Троянда» Михайло Оріщенко, розповідаючи про умови зберігання головок пекінської капусти, каже, що не переймається їх вагою.. Якими б ідеальними не були умови у сховищі, верхні листки завжди псуються. Готуючи капустини до продажу, їх «роздягають», після чого вони набувають ходової ваги.

«Сховище з холодильником почали будувати одразу після рішення вирощувати пекінку. Дотримана до середини лютого (а то й до кінця березня), вона стає рентабельнішою, ніж продана під час масового збирання. Якщо у жовтні –– на початку листопада за кілограм дають 6 грн, то наприкінці лютого –– вже 12, а на початку березня –– 19 гривень», – зауважив керівник господарства.

За його словами, завдяки різним за термінами достигання гібридів від SAKATA вирощування цієї культури є стабільним.

«Сезон пекінської капусти починає Табалуга F1. Головки цього раннього гібрида невеликі. Їх першими зрізують на початку жовтня й розпродають повністю. Потім збирають і реалізують гібрид Річі F1. Більш пізні гібриди Юкі F1 та Кісекі F1 добре зберігаються, тому їх закладають у сховище. Зберігають у дерев’яних контейнерах, в окремій камері, за оптимальної для цієї культури температури –– 4 °С. Кожна головка для збереження вологи ще на полі обгортається стрейч-плівкою», – підсумував Михайло Оріщенко.

Нагадаємо, японські гібриди пекінської капусти не вибагливі до умов вирощування.