Тваринництво

Забійний вихід грудки у бройлерів повільного росту нижче, ніж у курчат інтенсивних кросів

Бройлери повільного росту поступаються бройлерам швидкого росту за забійним виходом. При цьому найцінніша частина тушки – грудні м’язи – більш ніж на 20%.

Однак курчата повільного росту переважають бройлерів швидкого росту за виходом стегон і крил.

За хімічним складом м’яса курчат обох генотипів за різних систем вирощування спостережено дещо вищий уміст сирого протеїну в грудних м’язах бройлерів повільного росту й нижчий жиру – в м’язах грудей і стегон. Науковці пояснюють це їхньою більшою руховою активністю в процесі вирощування. 

У більшості досліджень не було встановлено істотних розбіжностей між двома генотипами за більшістю сенсорних показників.

Зазвичай курчат-бройлерів повільного росту вирощують за альтернативними технологіями – вільно-вигульною, органічною тощо – для отримання м’яса преміумкатегорій.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!