За згодовування ВРХ враховують структурний склад клітковини кормових культур
За згодовування молочній худобі кормових культур надзвичайно важливе враховувати структурний склад їхньої клітковини.
А за встановлення поживності зеленої маси кормових культур, силосу, сінажу слід враховувати не показник сирої клітковини та безазотовоекстрактивних речовин, а показник нейтрально-детергентної клітковини та вміст неструктурних вуглеводів. Адже отримується ймовірніша інформація щодо вмісту кормових одиниць й обмінної енергії.
Цим пояснюється те, що більшість країн світу використовують систему «Ван Соуест» для оцінювання грубого та соковитого корму. Система заснована на розподіленні легкодоступних сполук для ферментації в рубці – крохмалю, цукру, білка, геміцелюлози, пектину й целюлози, з одного боку, і неперетравлених – лігніну, частки геміцелюлози та целюлози й золи, з іншого боку.
Додати коментар