Тваринництво

За згодовування ВРХ враховують структурний склад клітковини кормових культур

За згодовування ВРХ враховують структурний склад клітковини кормових культур

За згодовування молочній худобі кормових культур надзвичайно важливе враховувати структурний склад їхньої клітковини.

А за встановлення поживності зеленої маси кормових культур, силосу, сінажу слід враховувати не показник сирої клітковини та безазотовоекстрактивних речовин, а показник нейтрально-детергентної клітковини та вміст неструктурних вуглеводів. Адже отримується ймовірніша інформація щодо вмісту кормових одиниць й обмінної енергії.

Цим пояснюється те, що більшість країн світу використовують систему «Ван Соуест» для оцінювання грубого та соковитого корму. Система заснована на розподіленні легкодоступних сполук для ферментації в рубці – крохмалю, цукру, білка, геміцелюлози, пектину й целюлози, з одного боку, і неперетравлених – лігніну, частки геміцелюлози та целюлози й золи, з іншого боку.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!