Тваринництво
Головне:
Під час карантину важливо зберегти логістичні потоки для забезпечення аграріїв насінням, - думка За два місяці Україна закупила за кордоном 6 тис. тонн сиру У Канаді послугами агроавіації користується кожен четвертий-п’ятий фермер У групі компаній «Олстас» знайшли спосіб уникнути промивання ґрунтових гербіцидів Зорянський елеватор на Рівненщині завершує відвантаження зерна Компанія FMC розпочала реєстрацію препаратів для захисту томатів від південноамериканської томатної молі Вітчизняні борошномели закликають владу тимчасово обмежити експорт зерна, аби запобігти здорожчанню хліба АМКУ призупинив впровадження «Укрзалізницею» нового договору про надання послуг На термінал Neptune зайшов під завантаження найбільший балкер Про нові органічні малинники площею 40–50 га на кілька років можна забути, – експерт
Тваринництво

За транспортування птиці нерівними дорогами на переробку у неї зростає кількість синців

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Вилов птиці, завантаження її в контейнери та перевезення з господарства в цех переробки потрібно здійснювати таким чином, щоб не допустити її забиття, перелому кісток, стресу або відходу. 

Грубе поводження з птицею призводить до зниження якості тушки та збільшення вибракування в цеху переробки, а отже, до втрати прибутку. 

Транспортування впливає на метаболізм і фізичний стан птиці. Контроль мікроклімату у контейнерах для перевезення є вкрай важливим аспектом зниження температурного стресу. 

Важливим є і час перевезення птиці в цех переробки. Перевезення слід планувати таким чином, щоб поголів’я поступало в цех переробки через 8-12 годин після закінчення годівлі. За тривалого перевезення птиці з господарства в цех переробки частішими стають випадки синців у ділянці грудного м’яза. Це може бути результатом того, що за тривалого перебування в контейнері збільшується контакт поверхні грудного м’яза птиці з підлогою контейнера. 

Також кількість синців зростає за транспортування птиці нерівними дорогами. Чим менше птиця перебуватиме в транспорті, тим кращою буде якість м’яса. 

Після прибуття птиці в цех переробки її треба якнайшвидше розвантажити. Чим довший час очікування, тим вищий ризик появи подряпин й інших ушкоджень на шкірі, які призводять до зниження якості тушки. 

Добре, коли в цехах переробки, на складах є контрольований мікроклімат, обладнаний вентиляторами й установками туманоутворення, які сприяють циркуляції охолодженого повітря навколо контейнерів із птицею. 

У холоднішу пору року рекомендується накривати контейнери брезентовою запоною для захисту птиці від холоду, не знижуючи циркуляції повітря між контейнерами.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!