Тваринництво

За роки незалежності частка м’яса птиці зросла в 3,5 раза у загальному виробництві м’яса

За 30 років незалежності в Україні відчутно змінилася структура виробництва різних видів м’яса. Так, у 1991 році найбільшу частку у загальному виробництві мали яловичина й телятина – 46,6%. Свинина посідала друге місце з 35,3%, на м’ясо птиці припадало 16,2%, на інші види м’яса – 1,9%.

Про це йдеться у збірнику «Україна в цифрах: 30 років незалежності», підготовленому Державною службою статистики.

У 2000 році картина змінилася незначно, та вже в 2010 році структура виробництва видів м’яса вже більше нагадувала поточну (див. діаграму).

Зрештою, в 2020 році яловичина й телятина з популярних видів м’яса опинилися в меншості – лише 13,9%. Виробництво свинини займає 28,2% у загальній структурі виробництва. Левова частка – 56,7% – припадає на м’ясо птиці. Інші види м’яса мають 1,2%.