Як збільшити м'ясну продуктивність свиней
Енергія – один із основних чинників приросту маси тіла свиней. Окрім безпосередньо рівня енергії її вміст має бути в певному співвідношенні з протеїном.
Про це пише журнал The Ukrainian Farmer.
Зрушення показника рівноваги як у бік збільшення, так і в бік зменшення вкрай негативно впливає на приріст маси тіла свиней.
Важливим чинником є джерело енергії. Здебільшого це вуглеводи, проте і вуглеводи бувають різними.
Серед лайфхаків зі збільшення м’ясної продуктивності свиней використовують L-карнітин та креатин.
L-карнітин – вітаміноподібна речовина, яку активно вживають спортсмени задля спалювання жиру та вивільнення енергії. Він не так сприяє нарощуванню м’язів, як збереженню білка як структурного компонента. Такий самий принцип застосовують і в свинарстві. Додаткове введення L-карнітину сприяє збереженню білка для структурної функції, отже, сприяє накопиченню м’яса в тілі.
Креатин – органічна речовина, що допомагає нарощувати м’язову тканину. В його складі – три амінокислоти, креатин накопичується у м’язах і є регулятором енергетичного обміну.
Нагадаємо, на статус здоров’я і продуктивність свиней впливає низка чинників.
Як повідомлялося, через недостатню кількість протеїну в організмі поросяти зупиняється ріст.