Тваринництво

Як впливає на вміст лактози в молоці корів сухостійний період

Поділитись:
Як впливає на вміст лактози в молоці корів сухостійний період

Вплив тривалості сухостійного періоду у корів на вміст лактози в молоці неоднозначний.

Одні дослідники повідомляють, що тварини без сухостійного періоду мали вищий уміст лактози, ніж корови із сухостійним періодом 50-60 діб протягом перших п’яти тижнів лактації.

Інші вказують, що корови без сухостійного періоду мали нижчий уміст лактози (4,52%), ніж корови з сухостійним періодом 60 днів (4,59%) протягом перших 14 тижнів лактації.

Відмінності вмісту лактози невеликі порівняно з умістом молочного протеїну, як це зазвичай відбувається у здорових корів унаслідок осморегуляторної функції лактози в молоці.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями