Тваринництво

Як контролювати сальмонелу на переробних підприємствах

Як контролювати сальмонелу на переробних підприємствах

Переробне підприємство – одна з останніх зупинок перед тим як продукція птахівництва потрапляє на продаж, тому тут важливо запобігти забрудненню тушок сальмонелою, пише журнал «Наше птахівництво».

Після забою птиці тушки можна охолоджувати за допомогою газації або водяного охолодження. За повітряного охолодження тушки підвішують на спеціальному обладнанні, і швидкий рух повітря знижує їх температуру. Цей процес знижує ризик перехресного забруднення, бо кожна тушка охолоджується окремо.

Під час водяного охолодження тушки занурюють на певний час у потік охолодженої води з антимікробним засобом. Аби не контамінувати тушки патогенною флорою застосовують хлор (менш поширений через законодавчі обмеження) й органічні кислоти.

Раніше ми писали, як контролювати сальмонелу в племінних і столових яйцях.