Вирощування індиків: у чому зиск
Розведення індиків на м’ясо – вигідний напрям для підприємств, пише журнал «Наше птахівництво».
По-перше, індики мають високу м’ясопродуктивність: від них можна отримати більше м’яса на одну особину, як порівняти з іншими видами сільгоспптиці. Це робить їх вигідними для комерційного виробництва м’яса та забезпечує рентабельність підприємства.
По-друге, індики – швидкоросла птиця, що скорочує період від народження до забою. Так забезпечується швидкий обіг капіталу та мінімізуються витрати на утримання й годування.
По-третє, індичатина має стійкий попит у споживачів, особливо за кордоном. Її вважають смачним і корисним продуктом, багатим на білок, із низьким умістом жиру.
Крім того, індики добре пристосовані до різних кліматичних умов і не потребують великих площ для вирощування. Це дозволяє ефективно використовувати обмежені ресурси та знижувати витрати на утримання.
Також індиків можна використовувати не лише для виробництва м’яса, а й для отримання яєць, пера й пуху.
Найшвидше поголів’я індиків збільшуватиметься на підприємствах через ефективніше виробництво, адже в господарствах населення продаж і споживання м’яса націлений лише на внутрішнього споживача, а в підприємницьких масштабах є можливості вийти й на зовнішні ринки.
Як повідомлялося, «Миг-Сервіс-Агро» планує увійти в сегмент індиківництва.