Тваринництво

Виробник м'ясних консервів будує холодильний цех

Виробник м'ясних консервів будує холодильний цех

Нововолинське підприємство «Вербена», яке виробляє м’ясні та м’ясо-рослинні консерви, у вересні минулого року отримало 8 млн грн державних грантових коштів на розширення виробництва та закупівлю обладнання. Одна з умов – співфінансування не менше 30% від суми держпідтримки.

Тому «Вербена» вклала в розширення виробничих потужностей 3,2 млн грн власних коштів: закупила обладнання та будує холодильний цех із подальшою комплектацією його холодильним обладнанням для зберігання близько 600 тонн сировини.

Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Також на підприємстві створено 25 нових робочих місць.

Як зазначив заступник директора з виробництва «Вербени» Віталій Корнійчук, залучення грантових коштів дало можливість збільшити виробничі потужності на 40%, а за окремими позиціями – на 50%.

«Це – суперпрограма, тому що це – не подаровані для нас кошти. Ми їх повертаємо податками впродовж трьох років – своєрідне безвідсоткове кредитування, – наголосив він. – Також ми користуємося програмою «Доступні кредити 5-7-9», бо без кредитних коштів досягти результатів важко».

«За цією держпідтримкою шість переробних підприємств області залучили майже 40 млн коштів і створили 135 додаткових робочих місць, – зазначив заступник голови Волинської обласної військової адміністрації Олександр Троханенко. – Всі ці кошти повертаються в бюджет податками. Ще декілька заявок від місцевих підприємств на розгляді».

Як повідомлялося, майже 8600 українців стали переможцями грантової програми «Власна справа».

 Довідка

ТзОВ «Вербена» виробляє консерви під ТМ Verbena Meat. Потужність виробництва – 250-300 тонн готової продукції (500 тис. штук консервів) на місяць та 100 тонн м’ясної продукції. За 2022 рік виробило продукції на 66,3 млн грн, цього року – на 99,9 млн грн.