Тваринництво

Виробництво замороженої курятини зростає, а охолодженої – скорочується

За 10 місяців 2020 року в Україні на 12,7% скоротилося виробництво свіжих чи охолоджених тушок курей, курчат – до 180 тис. тонн.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Водночас виробництво заморожених курячих тушок за цей же період зросло на 8%, як порівняти з 10 місяцями 2019 року, – до 121,2 тис. тонн.

Подібна тенденція спостерігається і з м’ясом курей і курчат у частинах тушок. Виробництво свіжих чи охолоджених частин тушок у січні-жовтні цього року скоротилося на 15% проти аналогічного періоду минулого року – до 281 тис. тонн.

А виробництво заморожених частин тушок курей і курчат протягом 10 місяців цього року зросло на 12,6% – до 287,3 тис. тонн.

Держстат зауважує, що дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Криму, Севастополя і частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, глибока переробка – світова тенденція на ринку птахівництва.