Тваринництво

Виробництво свинини – єдине у тваринницькій галузі, рентабельність якого зросла у 2018 році

Виробництво свинини – єдине у тваринницькій галузі, рентабельність якого зросла у 2018 році

Рентабельність виробництва молока у сільськогосподарських підприємствах у 2018 році впала до 16,1% з рекордного за останні 25 років рівня 2017 року у 26,5%.

Про це повідомив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Юрій Лупенко, посилаючись на дані Державної служби статистики.

При цьому виробництво м’яса великої рогатої худоби знову стало збитковим (мінус 7,7%), тоді як у 2017 році вперше з 1994 року було рентабельним на рівні 3,4%.

Проте молоко, як і у 2016-2017 роках, залишилося найрентабельнішою продукцією у тваринництві, зазначив він.

Торік знову стало прибутковим виробництва яєць – на рівні 5,4%. До цього був різкий обвал у 2016 році – до 0,5%, а у 2017 році – мінус 9% проти рекордного за останні 26 років рівня 60,9% у 2015 році.

Рентабельним у 2018 році залишилося і виробництво м’яса птиці – реалізація на перероблення без урахування передачі на перероблення на власних потужностях, хоча рівень рентабельності знизився до 5,7% з 7% у 2017 році.

Свинина стала єдиним видом тваринницької продукції, рентабельність виробництва якого у 2018 році зросла – 6,9% проти 3,5% у 2017 році.

Традиційно збитковим було виробництво продукції вівчарства та козівництва, хоча рівень збитковості м’яса овець та кіз зменшився до -16,6% з -39,6% у 2017 році. Рівень збитковості виробництва вовни майже не змінився – мінус 69,5%.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!