Тваринництво

Вершкове масло – один із найчастіше фальсифікованих продуктів

Вершкове масло – один із найчастіше фальсифікованих продуктів.

На цьому наголосила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

За її словами, Держпродспоживслужба торік здійснила понад 19 тис. перевірок. І майже 90% випадків фальсифікату продукції стосувалися саме вершкового масла.

«Масло – продукт високомаржинальний, – пояснила вона. – Зробити підробку – красиву паку, домішки рослинних жирів – не так складно»,

З іншою молочною продукцією (молоко, сметана тощо) таке зробити набагато складніше, зауважила Владислава Магалецька.

Крім того, вона акцентувала увагу на проблемах Держпродспоживслужби під час перевірок на предмет фальсифікування продукції.

«Ми дуже занепокоєні, що в законодавчому полі немає визначення фальсифікату, – зазначила очільниця Держпродспоживслужби. – Коли ми здійснюємо свої заходи, то маємо спиратися на чинне законодавство. А в ньому має бути чітке визначення. Тому службою підготовлено законопроєкт, який наразі проходить погодження в Мінекономіки».

Він дозволить апелювати до поняття фальсифікату, притягувати відповідно до законодавства, додала Владислава Магалецька.

Як повідомлялося, експорт вершкового масла за 11 місяців перевищив 10 тис. тонн.