Тваринництво

Вартість експорту м’яса птиці у І півріччі просіла на 12%

У І півріччі 2020 року Україна експортувала 212,3 тис. тонн м’яса та їстівних субпродуктів птиці – на 0,6% більше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Держаної митної служби.

У грошовому еквіваленті експорт за цей період сягнув $270,9 млн. Це на 12% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Головними покупцями вітчизняного м’яса та їстівних субпродуктів птиці протягом січня-червня цього року були Саудівська Аравія (17,6%), Нідерланди (16,8%) та ОАЕ (12,2%).

Нагадаємо, Сінгапур погодив українські халяльні центри для експорту м’яса птиці.