В Європі падають ціни на м'ясо бройлера
Протягом останніх кількох тижнів ціни на бройлерів на ринку ЄС постійно знижувалися, незважаючи на зростання споживання птиці, і досягли в середньому 184,65 євро/100 кг.
Це на 0,5% менше, як порівняти з попереднім тижнем, та на 6,5% менше від середньої ціни у березні. Проти аналогічного періоду 2019 року ціна впала на 3%, пише euromeatnews.
Основні ринки регіону – Іспанія, Італія та Франція – зазначають зміну звичок споживання під час кризи COVID-19, коли м’ясо птиці замінює інші види м’яса. Але це не вплинуло на ціни через закриття закладів громадського харчування в більшості країн-членів ЄС.
Крім того, коефіцієнт самозабезпеченості птицею в ЄС становить 106%, а скорочення експорту, про яке повідомлялося з січня, збільшило пропозицію на європейському ринку.
З початку року експорт птиці до ЄС сильно скоротився деяких ринках – таких, як Україна, Гонконг, Південна Африка та Бенін. Єдине найбільше зростання попиту було зафіксовано на ринку Філіппін – 27,7%.
Тим не менш, такий самий вигляд ринок має і для інших великих експортерів птиці, як США та Бразилія, які стикаються зі значним зниженням цін за останні кілька тижнів.
За обсягами виробництва лідирує Польща з 17% від загального виробництва птиці в ЄС. За нею йдуть Франція та Іспанія – по 11%, Німеччина – 10% та Італія – 9%. Виробництво птиці у Великій Британії становить 13%, якщо вважати країну частиною ринку ЄС.
Нагадаємо, протягом І кварталу Україна заробила на експорті м’яса птиці понад $136 млн.
Додати коментар