Тваринництво

В Україні зростає споживання свинини

Аналіз споживання м’яса в Україні свідчить, що тільки свинина демонструє позитивну динаміку. У І півріччі цього року українці збільшили частку свинини в раціоні в середньому на 300 г.

Про це розповів експерт аграрних ринків ФАО Олександр Сікачина, повідомили в асоціації «Свинарі України».

Згідно з прогнозами, споживання свинини на душу населення у 2021 році сягне 15,5 кг (без урахування жиру та субпродуктів) проти 14,8 кг торік. Це – найвищий результат із 2013 року, коли показник становив 17,9 кг.

«Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька чинників, серед яких зростання внутрішнього виробництва, – зазначив Олександр Сікачина. – Свинина займає ніші, які звільняють інші види м’яса, насамперед курятина. Так, у 2021 році споживання цього виду м’яса скоротиться майже на 2 кг».

При цьому, за словами експерта, варто зважати, що еластичність попиту на м’ясо повільна: споживачам потрібен час, щоб змінити свої купівельні звички. Споживання не зможе швидко відреагувати на високі темпи нарощування виробництва.

Як повідомлялося, KSG Agro збільшить поставки фасованої свинини в торговельні мережі.