Тваринництво
Головне:
Тваринництво

В абердин-ангусів високий вихід м’якоті з відмінною мармуровістю м’яса

Серед м’ясних порід великої рогатої худоби найкращою за середньодобовими приростами і живою масою тварин є порода шароле, пише журнал The Ukrainian Farmer.

За оптимальних умов годівлі й утримання середньодобовий приріст молодняку шароле у віці 9-12 місяців може сягати 1540 г, 12-15 місяців – 1228 г, жива маса корів – 675-790 кг, а бугаїв – понад 1000 кг.

Характерною породною ознакою тварин породи шароле є добрі забійні показники з незначним і нерівномірним відкладанням внутрішнього жиру.

Високий забійний вихід (65%), добрі м’ясні якості та невеликий вихід кісток у туші (15%) характерні для представників поліської м’ясної та абердин-ангуської порід ВРХ. Туші останніх мають високий вихід м’якоті з відмінною мармуровістю м’яса.

М’ясо з чудовими смаковими якостями одержують від тварин абердин-ангуської та лімузинської порід.

Як повідомлялося, «Агрікор Холдинг» вирощує сім м’ясних порід ВРХ під одним дахом.

Журнали