Тваринництво

Українські виробники молока А2 не мають конкурентів у сусідніх країнах

Виробництво сухого молока А2 є дуже перспективним для переробників. Такий бізнес відкриває для фермерів ринок будь-якої країни, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Власне експорт сухого знежиреного молока завжди був пріоритетнішим, ніж його реалізація на внутрішньому ринку. Враховуючи, що сухе молоко А2 щонайменше вдвічі дорожче на міжнародному ринку, ніж звичайне, а жодна сусідня країна не має виробників молока А2, українським молочарам варто скористатися таким шансом. Поготів з огляду на ідентичну з традиційною технологію висушування А2 молока.

Власне асортимент корисних продуктів із молока А2 може бути широким: усі кисломолочні продукти, м’які сири та дитячі суміші.

Крім того, генетичним шляхом можна досягти кращого виходу сиру з молока – науковці встановили багато генотипів каппа-казеїну, який збільшує вихід сиру з 1 л молока на 10%.