Тваринництво

Українець споживає близько 0,6 кг качиного м’яса на рік

Українець споживає близько 0,6 кг качиного м’яса на рік

В Україні споживання м’яса качок у розрахунку на одного мешканця становить приблизно 0,6 кг (дані 2017 року). Такий рівень означає, що одна середньостатистична сім’я може скуштувати качку один раз на рік.

Якщо ж урахувати, що близько 90% м’яса качок в Україні виробляється в присадибних господарствах і більшість його не потрапляє на ринок, то й того рідше.

У Європі споживання качатини у 2017 році становило 0,693 кг на людину.

При цьому найбільше споживають це м’ясо в Угорщині (3,6 кг на людину) та Франції (3,4 кг на людину). Ці ж країни посідають відповідно друге й третє місця у світі за рівнем споживання качатини після Малайзії, яка очолює перелік.

Середньосвітове споживання качиного м’яса у 2017 році було на рівні 0,62 кг в розрахунку на одного мешканця планети.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!