Українець споживає близько 0,6 кг качиного м’яса на рік
В Україні споживання м’яса качок у розрахунку на одного мешканця становить приблизно 0,6 кг (дані 2017 року). Такий рівень означає, що одна середньостатистична сім’я може скуштувати качку один раз на рік.
Якщо ж урахувати, що близько 90% м’яса качок в Україні виробляється в присадибних господарствах і більшість його не потрапляє на ринок, то й того рідше.
У Європі споживання качатини у 2017 році становило 0,693 кг на людину.
При цьому найбільше споживають це м’ясо в Угорщині (3,6 кг на людину) та Франції (3,4 кг на людину). Ці ж країни посідають відповідно друге й третє місця у світі за рівнем споживання качатини після Малайзії, яка очолює перелік.
Середньосвітове споживання качиного м’яса у 2017 році було на рівні 0,62 кг в розрахунку на одного мешканця планети.
Додати коментар