Українці стали більше споживати свинини через доступність ціни
Свинина – наразі єдиний вид м’яса, який демонструє позитивну динаміку споживання в Україні.
На цьому наголосила президент асоціації «Свинарі України» Оксана Юрченко.
Вона пояснює ситуацію тим, що свинина не дорожчала на полиці.
«З одного боку, хочеться, аби ціна на свинину зросла, щоб виробники могли більше заробляти. Та з іншого, певна лояльність до покупця в умовах кризи, спричиненої COVID-19, позитивно вплинула на споживання і, відповідно, на попит на свинину», – зазначила Оксана Юрченко.
Вона нагадала, що птахівники потерпають від скорочення споживання курятини в межах кількох кілограмів на душу населення, споживання яловичини теж традиційно скорочується кожного року.
«Якщо вірити аналітикам ФАО, у 2021 році споживання свинини на душу населення в середньому зросте на 700 г», – додала очільниця профільної асоціації.
Як повідомлялося, у І півріччя цього року українці збільшили частку свинини в раціоні в середньому на 300 г.