Тваринництво

Україна очікує на відкриття нових ринків для експорту свинини

Статус АЧС-позитивної країни ускладнює відкриття нових ринків для української свинини, проте не робить це неможливим.

Про це заявив директор департаменту міжнародних комунікацій внутрішніх та зовнішніх зв’язків Держпродспоживслужби Костянтин Паскевич, інформує асоціація «Свинарі України».

Через поширення АЧС в Україні Південна Корея та п’ять інших країн, серед яких – Китай, поставили на паузу перемовини щодо допуску вітчизняної продукції свинарства на їхні ринки, зазначив він.

Водночас тривають перемовини з низкою інших країн.

«Держпродспоживслужба відправила запит щодо відкриття ринку ПАР для експорту свинини, тож тепер очікуємо на відповідь та перелік акредитаційних вимог, – розповів Костянтин Паскевич. – Відповідні вимоги від В’єтнаму вже опрацьовані, тож у кінці червня їх направили для подальшого розгляду та оцінки. На цьому ж етапі наразі і перемовини з Гонконгом».

З березня 2021 року Держпродспоживслужба працює над акредитаційними вимогами щодо поставок охолодженої та мороженої свинини до Сінгапуру.

«Наразі підписаний двосторонній сертифікат, за яким можна постачати термічно оброблену свинину, тобто консервовані продукти з неї», – зазначив Костянтин Паскевич.

Як повідомлялося, Україна має потенціал для експорту якісного м’яса.

Нагадаємо, експорт української свинини протягом трьох кварталів 2021 року зріс на 56,1%.