Україна обговорює з Індонезією експорт продуктів тваринного походження
Україна інтенсифікує перемовини з Індонезією щодо відкриття ринку для декількох товарних позицій, серед яких – молоко й молочні продукти, м’ясо птиці, яловичина, яйця.
Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.
Під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука з представниками Посольства Індонезії в Україні Верою Зерліндою Аламсяг Сулаіман і Мохаммадом Фачрі були розглянуті критерії виробництва харчових продуктів тваринного походження, а саме м’яса та м’ясних продуктів, птиці і молочної продукції на відповідність вимогам стандарту халяль – Halal Assurance System.
Для експорту продукції до Індонезії також необхідно пройти відповідну сертифікацію в уповноваженому державному органі цієї країни чи в акредитованих сертифікаційних органах халяль в інших державах.
Кожне постачання м’яса чи продукції з нього має супроводжуватися халяль-сертифікатом, виданим акредитованим центром сертифікації.
Як повідомлялося, 58 українських виробників можуть експортувати до ЄС молочну продукцію.