Тваринництво

Україна готується до відкриття експорту молочних продуктів до Індонезії

Україна працює над можливістю експорту низки продуктів до Індонезії, зокрема м’яса птиці, яловичини, яєць тощо.

На цьому наголосив перший заступник голови Держпродспоживслужби Олег Осіян під час робочої зустрічі з представниками Бюро міжнародної співпраці Міністерства сільського господарства Індонезії та посольства України в цій країні.

Зараз для відкриття експорту українських молочних продуктів у Держпродспоживслужбі опрацьовують опитувальник щодо оцінки системи державного контролю за виробництвом молока й молочних продуктів в Україні, що надійшов від компетентного органу Індонезії.

Після розгляду опитувальника й офіційного завершення процедури акредитації України  розглядатимуть запити вітчизняних операторів щодо акредитації на ринок Індонезії.

Як повідомлялося, 58 українських виробників можуть експортувати до ЄС молочну продукцію.