Тваринництво

На Житомирщині планують вирощувати австралійських раків

На Житомирщині реалізують проєкт акваферми з вирощування австралійського червоноклешневого рака.

Про це повідомили в  Житомирському національному агроекологічному університеті.

Координуватиме реалізацію проєкту міжнародна агенція Goodwill, житомирська громадська організація «Атошник» відповідатиме за будівництво акваферми та бізнес-складову проєкту. У фінансуванні його науково-дослідної та бізнес-складових зацікавлені данські інвестори.

Науковці й студенти Житомирського національного агроекологічного університету проводитимуть наукові дослідження, спрямовані на покращення технології вирощування австралійського червоноклешневого рака.

Проєкт супроводжуватимуть провідні експерти з аквакультури й проєктування акваферм. 

Вирощувати австралійських червоноклешневих раків в Україні можна в два етапи: взимку – у штучному аквасередовищі, а влітку випускати у відкриті водойми, щоб вони там дозріли.

М’ясо австралійських раків значно смачніше, ніж річкових. До того ж м’ясних ділянок у них на 30% більше.

Якщо річкові раки виростають за три-п’ять років, то «австралійці» – за кілька місяців. За сприятливих умов, правильного догляду і харчування – за півроку.

Австралійські раки можуть давати потомство до трьох разів на рік, за раз у них народжується близько тисячі мальків.

Як повідомлялося, група компаній «Бестер» будує в Київській області потужності для вирощування кларієвого сома й австралійського рака.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!