Тваринництво

У Великій Британії подовжили термін зберігання свіжого м’яса в упакові

У Великій Британії подовжили термін зберігання свіжого м’яса в упакові

Агенція харчових стандартів Великої Британії (FSA) ухвалила рішення продовжити термін зберігання червоного м’яса за межі чинних 10 днів. Це може зменшити обсяг харчових відходів.

Про це пише The Pig Site.

Відтепер підприємства харчової промисловості можуть вибрати відповідний термін безпечного зберігання охолодженої свіжої яловичини, баранини і свинини, упакованих у вакуумному або модифікованому газовому середовищі на основі чинних внутрішніх систем управління безпечністю харчових продуктів так само, як це робиться для інших продуктів. Їм більше не доведеться застосовувати 10-денний термін.

Рішення ухвалено на основі комбінації доказів, що включають експертні мікробіологічні консультації, епідеміологічну інформацію про виникнення ботулізму і дані про м’ясні продукти, зібрані за багато років з усього світу. За цей час у світі не було виявлено жодних свідчень спалахів ботулізму харчового походження, пов’язаних із цими продуктами.

Чинні правила встановлюють довільний, універсальний 10-денний термін зберігання для будь-якого свіжого м’яса, що призводить до того, що щороку викидається величезна кількість якісних продуктів, які можна було б з’їсти. За оцінками групи WRAP, щорічно тільки в домашніх умовах 200 тис. тонн відмінного м’яса викидається в сміттєвий контейнер, часто – в нерозкритих пакунках.

Різниця в тому, що тепер новий термін придатності, який застосовується до певного продукту, призначатиметься певним харчовим підприємством із обґрунтуванням терміну придатності продуктів FSA і місцевим органам влади.

Для невеликих підприємств, які не мають таких власних фахівців, нові правила змінюють термін зберігання за замовчуванням на рівні 13 днів.

Нове правило застосовується лише до охолодженої свіжої яловичини, баранини і свинини, упакованих у вакуумному або модифікованому газовому середовищі без додавання інгредієнтів або подальшого оброблення, що виходить за рамки нарізання, пакування, охолодження, заморожування та швидкого заморожування. Воно не поширюється на яловичину, баранину або свинину, яка піддається подальшому обробленню (подрібнення, варіння або змішування з іншими інгредієнтами).

Нагадаємо, в Європі зросли ціни на баранину.