У серпні виробництво молока та вершків для дитячого харчування зросло на 21%
У серпні обсяг більшості молочних продуктів зріс, незважаючи на сезонне скорочення виробництва сировини.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Найбільше зросло виробництво молока та вершків для дитячого харчування – на 21% порівняно з серпнем минулого року – до 1,6 тис. тонн.
Виробництво плавленого сиру склало 2,4 тис. тонн – на 7,4% більше порівняно з аналогічним періодом 2017 року.
Також зросло виробництво йогуртів – на 4,3% порівняно з серпнем минулого року – до 11,6 тис. тонн, а також сироватки – на 19% проти серпня 2017 року – до 6,6 тис. тонн.
На 9% проти аналогічного періоду минулого року у серпні зросло виробництво казеїну – до 934 тонн.
Водночас проблеми ринку сухого молока вплинули на скорочення сушки сухого збираного молока у серпні – на 15,2% проти серпня 2017 року – до 3,8 тис. тонн.
Не краща ситуація і на ринку вершкового масла: його виробництво у серпні впало на 6,2% проти серпня 2017 року – до 9,5 тис. тонн.
AgroTimes
Додати коментар