Тваринництво

У Новій Зеландії вироблятимуть м'ясо на основі конопель

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:
У Новій Зеландії вироблятимуть м'ясо на основі конопель

Новозеландська фірма з виробництва альтернативних білків Sustainable Foods планує в 2021 році запустити у виробництво аналог м’яса на основі конопель.

М’ясо на основі конопель продаватиметься під брендом фірми The Craft Meat Co, яка вже продає кілька рослинних продуктів, зокрема фарш, гамбургери, ковбаси та готові страви.

«Велика частина нашої продукції вже включає в себе коноплі, але в новому м’ясному аналогу вони будуть основою – це означає, що вміст білка має бути вищим, ніж навіть у білка тваринного походження, завдяки тому, що коноплі мають природний високий вміст білка», – заявив співзасновник Sustainable Foods Кіран Рей в інтерв’ю FoodNavigator-Asia.

За його словами, м’ясо на основі конопель також міститиме дуже високий рівень харчових волокон – до 19% від рекомендованих раціональних норм харчування, що є перевагою, яка неможлива за споживання м’яса тварин чи інших м’ясних продуктів рослинного походження.

«Ми співпрацюємо з виробником медичних конопель Greenfern Industries в якості нашого ексклюзивного виробника, щоб зробити наші аналоги м’яса на основі конопель зі 100% конопель, вирощених на місцевому рівні», – зазначив він.

Кіран Рей підкреслив, що ціни на новий продукт не будуть суперпреміальними.

Наразі  діяльність з виробництва екологічно чистих продуктів харчування в основному зосереджена в Новій Зеландії й Австралії, де конопляне насіння легалізоване в якості харчового продукту.

Компанія, можливо, матиме обмежений вибір щодо розширення діяльності в інших країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Та, за словами Кірана Рея, насправді вони отримали запити з декількох азіатських країн.

«Ми вже отримуємо запити з таких країн, як Таїланд і Сінгапур, що вселяє в нас надію», – зауважив він.

До кожної країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону необхідно буде ставитися по-різному, вважає Кіран Рей. «Та поживні властивості насіння конопель як продукту харчування все більше визнаються, і ми сподіваємося, що протягом наступних 24 місяців поширення буде набагато більшим і законодавство змінюватиметься», – сказав він.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:
  • 100 найкращих аграрних підприємств України
  • Експертна рада проекту «Аграрна Еліта України - 2019»
  • 100 найкращих аграрних підприємств України, за номінаціями