Тваринництво

У молоці, що надійшло на перероблення за 9 місяців, зросли частки жиру та білка

Масова частка жиру у сирому молоці, що протягом трьох кварталів 2021 року надійшло на переробні підприємства, зросла до 3,66% проти 3,62% за аналогічний період 2020 року. Масова частка білка зросла до 3,12% проти 3,09%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Зокрема, промислові виробники молока у січні-вересні цього року збільшили частку жиру в молоці-сировині до 3,71% проти 3,67% за аналогічний період минулого року. Показник білка відповідно зріс до 3,17% проти 3,14%.

У сировині, закупленій переробними підприємствами у січні-вересні 2021 року в господарствах населення, масова частка жиру зросла до 3,49% проти 3,48% за три квартали минулого року. Натомість частка білка зменшилася: з 2,95% у січні-вересні 2020 року до 2,93%.

Як повідомлялося, між продуктивністю корови і жирністю молока є зв’язок.