Тваринництво

У Франції зазначатимуть походження м'яса, що подається у ресторанах

У Франції маркування походження м’яса, яке подають у всіх закладах громадського харчування, стане обов’язковим з 1 березня 2022 року.

Про це повідомляє PigUA з посиланням на Рig333.

Має бути зазначено походження свинини, птиці, ягнятини, баранини, що подається у кафетеріях, ресторанах, ресторанах компаній – як це було зроблено для яловичини з 2002 року.

У маркуванні про походження м’яса мають зазначати країну, в якій була вирощена тварина, і країну забою – і для свіжого, й для охолодженого, і для замороженого або глибокозамороженого м’яса.

Така інформація про походження м’яса вже надавалася споживачам у супермаркетах і м’ясних лавках, але не у ресторанах.

Як повідомлялося, в Україні впроваджується європейська практика маркування м’яса.