Тваринництво

У безлактозній лінійці «Яготинського» тепер є й масло

Торговельна марка «Яготинське» випускає на ринок вершкове безлактозне масло відразу у двох варіантах жирності – 73% та 82,5%.

Про це повідомили у групі компаній «Молочний альянс», яка володіє ТМ.

Продукція вироблятиметься на ТДВ «Яготинський маслозавод» із високоякісної сировини, яку постачають сертифіковані фермерські господарства.

«Технологія безлактозного масла загалом не відрізняється від технології класичного, – зазначила головна технологиня ГК «Молочний альянс» Наталя Васильєва. – Безлактозне виробляється традиційним методом, додається лише один процес у підготовці вершків. До цієї сировини додається фермент лактаза, який розщеплює дисахарид лактози на два моносахариди: глюкозу й галактозу».

Цей процес контролюється аналізами на залишковий вміст лактози до рівня 0,1%, після чого вершки направляють на теплову обробку, дозрівання, а потім вже на маслоутворювач.

Безлактозне вершкове масло ТМ «Яготинське» не містить жодних домішок. У складі лише вершки з коров’ячого молока та лактаза. За рахунок розщеплення лактози на глюкозу й галактозу продукт має ніжний, трішки солодкуватий присмак.

Безлактозне масло можуть використовувати не лише споживачі з лактозною непереносимістю, а й люди, яким до вподоби ніжний смак вершкового масла з легкою солодкістю.

Нагадаємо, відтепер безлактозна лінійка бренду «Яготинське» включає ультрапастеризоване молоко, кисломолочний сир, кефір і вершкове масло.