Тривале транспортування курчат навесні підвищило їх падіж
У західному регіоні птахогосподарства завозять курчат в основному з-за кордону – Польщі, Угорщини, Чехії. У березні-квітні цього року постачальники довозили молодняк птиці тільки до кордону. І від виїзду з інкубатора постачальника до висадки курчат у наших господарствах проходило 24-48 годин, а часто і більше.
Таке тривале транспортування негативно позначилося на здоров’ї молодняку і підвищило падіж курчат у перші дні вирощування.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів лікар ветеринарної медицини ТОВ «Леокомерц» Іван Конюховський.
«Основним діагнозом, що призводив до летального результату, в цей час була пневмонія птиці», – зазначив він.
Курчатам, що вижили, надалі у процесі вирощування було важко забезпечувати високі технологічні показники. Ця птиця не мала такої продуктивності, як раніше.
«Щоб покращити ситуацію з постачанням курчат і продуктивністю стада, деякі птахогосподарства та інкубаторні станції почали завозити інкубаційне яйце, щоб інкубувати його в Україні, – розповів Іван Конюховський. – Це дало змогу скоротити строк транспортування молодняку до господарств і значно покращило ситуацію на виробництвах».
Як повідомлялося, «Інкуба» очікує скорочення обсягів виробництва майже вдвічі.
Нагадаємо, імпорт живої птиці за три квартали скоротився на 23,5%.