Свинина в серпні стала лідером подорожчання серед м'яса в роздрібі
Наприкінці літа підвищилися роздрібні ціни на охолоджені м’ясні напівфабрикати.
Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ).
У серпні цінова динаміка різних видів м’яса синхронізувалася: охолоджена свинина в середньому подорожчала на 3,2%, як порівняти з липнем, яловичина ‒ на 2,8%, а курятина ‒ на 2,5%.
«Хоча темпи зростання цін на свинину в серпні проти попереднього місяця лідирують, загалом цей вид м’яса, на відміну від інших, став доступнішим для споживача, ніж торік, ‒ підкреслили в АСУ. ‒ Так, наприкінці літа 2023 року охолоджена свинина коштувала 206,1 грн/кг, а в серпні цього року її середня роздрібна ціна була 199,6 грн/кг».
Утім, преміальні свинячі напівфабрикати чи ті, попит на які сезонно вищий, далеко не завжди крокують у ногу із загальним трендом. Наприклад, стейк, вирізка та ошийок цьогоріч дорожчі. Також серпневе зростання цін на популярніше м’ясо шиї та стегна вище за середнє, додали в АСУ.
Як повідомлялося, на початку осені живець свиней подешевшав на 7,3%.