Тваринництво

Свині й кури не уражуються SARS-CoV-2, – німецькі вчені

Інститут Фрідріха Леффлера (Німеччина) кілька тижнів тому розпочав дослідження сприйнятливості до коронавірусу SARS-CoV-2 у свиней, курей, фруктових кажанів і тхорів.

Перші результати свідчать, що фруктові кажани та тхори чутливі до SARS-CoV-2, тоді як свині та кури – ні, пише pig333.

Так, сприйнятливість тхорів є важливою знахідкою, оскільки їх можна використовувати як модельних тварин для зараження людиною, щоб тестувати вакцини або ліки.

Оскільки сільськогосподарські тварини перебувають у тісному контакті з людьми, свиней і курей перевіряли на сприйнятливість до SARS-CoV-2. Було досліджено, чи заражаються тварини, чи розмножується патоген, чи проявляються у них симптоми захворювання.

В експериментальних умовах ані свині, ані кури не виявляли сприйнятливості до зараження SARS-CoV-2.

Відповідно до сучасних знань, вони не уражуються вірусом і тому не становлять потенційного ризику для здоров’я людини. Повна оцінка всіх тестових серій потребує певного часу, тому остаточні результати очікуються на початку травня.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!