Споживання м'яса в Україні в 2023 році було на рівні 54,7 кг на одну особу
Виробники тваринницької продукції практично повністю забезпечують внутрішній ринок продовольства та його переробну складову. Торік споживання м’яса в Україні склало 54,7 кг на одну особу за мінімальної норми 52 кг.
Про це повідомила начальниця управління тваринництва та племінної справи департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Олена Дадус.
«Прогноз споживання на 2024 рік ‒ 53,9 кг, ‒ додала вона. ‒ Це за рахунок скорочення споживання яловичини. Проте зростатиме попит населення на свинину й мʼясо птиці як найдоступніші види м’яса».
За словами Олени Дадус, у 2023 році виробництво м’яса птиці зросло на 5,8%, як порівняти з 2022 роком. Виробництво свинини та яловичини дещо скоротилося, а темп значно сповільнився.
Також, зазначила Олена Дадус, в Україні збільшується поголів’я свиней і птиці в усіх категоріях господарств. Проти показників 2022 року, торік кількість свиней зросла на 3%, а птиці – на 2,2%. При цьому вищі темпи демонструють сільськогосподарські підприємства.
Як повідомлялося, в лютому яловичина в Україні зросла в ціні на 3,4%. Тим часом свинина в роздрібі дешевшає пів року поспіль.