Тваринництво

Сьогодні 60 грн/кг було б об’єктивною ціною м’яса птиці, – думка

Сьогодні 60 грн/кг було б об’єктивною ціною м’яса птиці, – думка

Сьогодні птаховиробники затиснуті в рамки цінових критеріїв: з одного боку, висока ціна на комбікорм, а з іншого – низька відпускна ціна на продукцію птахівництва.

Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів директор птахофабрики «Просяне» Павло Єльцов.

Ціни, за якими сьогодні реалізують продукцію виробники рослинної сировини для виготовлення комбікормів, не дають змоги бути рентабельними не тільки малим і середнім підприємствам, а й холдингам із вертикально інтегрованою системою виробництва, наголосив він.

За словами Павла Єльцова, асоціація «Союз птахівників України» працює з Кабінетом міністрів, щоб розв’язати цю проблему методом квотування експортних постачань, введення дотацій для виробників внутрішнього ринку тощо.

«Зараз ніхто не зацікавлений у підвищенні ціни м’яса птиці до 60 грн/кг, але така ціна була б об’єктивною, зважаючи на ціни за комбікорми», – зазначив він.

Як повідомлялося, для виготовлення комбікорму для птиці варто спробувати альтернативну сировину.