Тваринництво
Головне:
Тваринництво

П’ять свиней на кожне кормомісце – запорука якісної годівлі

П’ять свиней на кожне кормомісце – запорука  якісної годівлі

Кількість кормомісць у загоні – один із важливих показників якісної годівлі свиней.

Завелика їхня кількість гарантовано призводить до перевитрат корму. Тварини не встигатимуть його з’їдати, розгрібатимуть, щоб отримати свіжіший.

Коли кормових місць занадто мало, більші свині домінуватимуть у доступі до корму.

Оптимальним є показник п’ять голів свиней на кожне кормове місце.

Важлива і ширина кормомісця. В годівниці для дорощування вона має бути не менше як 15 см. На відгодівлі оптимальна ширина – 30 см.

Як повідомлялося, від конструкції піддона залежить, чи розсипатимуть свині корм.

Журнали