Птиця кросу Адлерська срібляста стійка до несприятливих чинників та інфекційних хвороб
Птиця м’ясо-яєчного кросу Адлерська срібляста дуже невибаглива у вирощуванні та не потребує великих фінансових витрат.
Про це розповіла спеціалістка з вирощування птиці на екофермі «Зоря» (Одеська область) Антоніна Златова, пише журнал «Наше птахівництво».
«Наше господарство обрало для себе Адлерську сріблясту передусім за те, що ця птиця стійка до високих температур», – пояснила вона.
Крос Адлерська срібляста був дуже популярним за радянських часів, його розводили у промислових масштабах. Однак потім цей крос, як і багато інших м’ясо-яєчного напряму не витримав конкуренції з сучасними швидкостиглими, уточнила Антоніна Златова.
Сьогодні в Україні птицю кросу Адлерська срібляста вирощують переважно на приватних подвір’ях та в невеликих птахівничих підприємствах.
Між тим птиця має високий імунітет до різних інфекційних хвороб, гарні показники виводу і збереженості – 95-97% за період вирощування.
Птиця кросу Адлерська срібляста спокійна, майже не схильна до стресових явищ, легко переходить на інший склад кормового раціону та стійка до несприятливих чинників, без проблем сприймає низьку температуру у пташнику, швидко адаптується до неї.
Курчата швидко досягають добрих м’ясних показників. М’ясо птиці Адлерська срібляста смачне, не жирне, біле та багате на білок, наголосила Антоніна Златова.
Як повідомлялося, нерозчинна клітковина покращує продуктивність птиці.
Довідка
Екоферма «Зоря» займається постачанням інкубаційного яйця та добового молодняку кросу Адлерська срібляста. Утримує понад 5 тис. голів птиці батьківського стада та 80 тис. молодняку. За рік тут отримують 500 тис. штук інкубаційного яйця.
Додати коментар