Про що свідчать крововиливи на курячій тушці
Свіжі крововиливи на надрізі курячої тушки свідчать про те, що з птицею поводилися необережно, пошкодили її під час транспортування.
Про це пише журнал «Наше птахівництво».
Помилки в проєктуванні забійного цеху призводять до синців у птиці через неналагоджену роботу обладнання. Від моменту, коли стався крововилив, до його загоєння проходить близько п’яти днів.
Залежно від кольору крововиливу можна зрозуміти, коли утворилася та чи інша вада і намагатися запобігти їй у майбутньому.
Темно-червоний крововилив на гомілці утворюється під час вилову. За навішування рана має інший вигляд.
Крововилив і травми крила сигналять, що птиця постраждала і під час вирощування, і в процесі вилову, й на навішуванні.
Травми «червоне око» виникають через розриви судин у птиці ‒ найчастіше через те, що вона сильно махала крилами. Також вони можуть виникати під час вилову й проріджування, за неправильного проєктування забійного цеху.
Раніше ми писали про вади кісток трапляються на курячій тушці.