Тваринництво
Головне:
Тваринництво

Підвищений рівень вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів подовжує термін зберігання їхнього замороженого м’яса

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:
Підвищений рівень вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів подовжує термін зберігання  їхнього замороженого м’яса

За високого вмісту вітаміну Е (токоферолу) в м’ясі, жирі й інших продуктах тварин їхня харчова та біологічна цінність зростає. За додавання вітаміну Е до раціону курчатам-бройлерам його вміст у стегнових м’язах вищий, ніж у грудних.

Також за підвищення рівня вітаміну Е в раціоні курчат-бройлерів термін зберігання їхнього м’яса замороженим подовжується.

Локалізація вітаміну Е в мембранах м’язових клітин гальмує процеси ПОЛ, а отже, захищає м’ясо від утворення специфічного присмаку, що погіршує його смакові якості.

Визначено, що органічні яйця та курятина містять більше вітаміну Е. За результатами досліджень науковців Пенсильванського університету (США), вміст вітаміну Е в органічних яйцях удвічі вищий, ніж в аналогічній продукції, отриманій за класичних технологій вирощування птиці.

Нагадаємо, стимулювальний вплив вітаміну Е на проліферативну активність імунних клітин ефективно використовують в умовах виробництва для підвищення ефективності вакцинації птиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: