Тваринництво

«Овостар Юніон» у І кварталі переробив на 42% більше яєць

Агрохолдинг «Овостар Юніон» у І кварталі 2024 року переробив на 42% більше яєць, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, ‒ 132 млн штук.

Про це повідомили у компанії.

Виробництво сухих яєчних продуктів протягом січня-березня 2024 року зросло на 40,6% проти І кварталу 2023 року і сягнуло 571 тонни.

Осяг реалізованих сухих яєчних продуктів додав 18,5%, як порівняти з І кварталом 2023 року, склавши 629 тонну. Із них 478 тонн (76%) відправлено на експорт – на 35% більше, ніж у січні-березні минулого року, коли частка експорту була на рівні 67%.

«Обсяг виробництва яєць скоротився після незначного зменшення поголів’я несучок, – зазначив генеральний директор «Овостар Юніон» Борис Бєліков. – Зважаючи на тенденцію зниження цін на яйця, компанія збільшила обсяги переробки, що привело до значного зростання виробництва яєчної продукції».