Тваринництво

Однією з причин поганого споживання корму птицею може бути його смак

Однією з причин поганого споживання корму птицею може бути його смак

Шкода від поганого поїдання птицею корму величезна: різко зменшується конверсія корму, зростають обсяги поживних речовин на одиницю продукції, витрати на годівлю зростають на 12-25%.

Смак корму також може бути однією з причин зниження його споживання птицею.
 
Виробники кормів, аби максимально скоротити витрати й унеможливити бактеріальне зараження, забирають тваринні корми з раціону підрощеного молодняку й дорослих курей. Замість цього застосовують смако-ароматичні стимулятори. З додаванням жиру можна уникнути поганого гранулометричного складу.

Дисбаланс амінокислот знижує обсяг споживаного птицею корму навіть за інших ідеальних умов. Швидко відновити поїдання корму після усунення незбалансованості кислот неможливо, ще два-три тижні добове споживання корму відставатиме від норми.

Підвищена кислотність корму або його токсичність виникають через захоплення підкислювачами, а також за недоброякісних кормів, що порушують нормальну мікрофлору шлунково-кишкового тракту птиці. Поступове накопичення в організмі токсичних продуктів знижує поїдання корму.

Дуже часто причина відхилення від запланованого набору ваги птицею криється у кормі низької якості, неправильному щодобовому нормуванні білків, жирів і вуглеводів і графіку годівлі.

Ще одна поширена проблема, пов’язана з годівлею, – труднощі переходу з передстартового комбікорму на стартовий. Якщо під час заміни корму пташенята перестають їсти, слід змішати новий корм зі старим із переважанням останнього. Поступово кількість нового корму збільшують, забезпечуючи плавний перехід на потрібний раціон.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!