Несучість перепелів і маса яєць знижується за температури понад +27 °С
Дотримання температурних умов особливо важливо за вирощування молодняку перепелів. Переохолодження призводить до респіраторних захворювань і підвищеної загибелі птиці.
Переохолодження дорослих перепелів (нижче за +18 °С) спричинює зниження і навіть припинення несучості, збільшення витрат кормів.
Однак і перегрів матиме для птиці негативні наслідки, особливо для дорослої. За температури понад +27 °С знижується несучість і маса яєць, погіршується апетит і зменшується споживання кормів, натомість збільшується споживання води.
Температура повітря понад +35 °С у приміщенні для вирощування може призвести до теплового стресу й загибелі перепелів.
Раніше повідомлялося, які існують вимоги до концентрації шкідливих газів у повітрі пташника з перепелами.
Додати коментар