Тваринництво

Наскільки можна збільшити концентрація вітамінів групи В яйцях за рахунок кормів

Наскільки можна збільшити концентрація вітамінів групи В яйцях за рахунок кормів

Концентрації біотину (вітаміну В7 або Н) у яєчному білку зростають зі збільшенням умісту біотину в кормах, у той час як його вміст у жовтках є стабільним. Кормовим шляхом можна збільшити вміст вітаміну В7 у яйцях у 2,2 раза.

Також установлено високий рівень трансформування фолієвої кислоти (вітаміну В9) з корму в яйця курей. Концентрація фолатів у яєчних жовтках на 100% більша, ніж у білках.

Існує практично лінійний зв’язок дієтичного рибофлавіну (вітаміну В2) з рибофлавіном яєць у межах його вмісту в кормах від 1,5 до 5 мг/кг.

Подальше збільшення вмісту рибофлавіну в жовтках і білках обмежує наявність у них специфічного білка, що зв’язує рибофлавін, кількість якого не залежить від умісту рибофлавіну в кормах. Усього можливе збільшення вмісту рибофлавіну у яйцях удвоє-вчетверо.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!