Тваринництво

На що звертати увагу при виборі захищених жирів

Захищені жири на основі пальмової олії потрібно розрізняти між собою. Адже їх отримано на різних етапах розроблення та розвитку захищених кормових добавок, різними способами й характеризуються різними ступенями користі і шкоди.

Гідрогенізовані жири, тобто штучно насичені атомами водню, – продукти, отримані хімічним шляхом. Вони мають кілька мінусів.

По-перше, для їхнього насичення використовують відходи, які залишаються в процесі очищення пальмової олії. По-друге, як каталізатор застосовують нікель, що залишається в продукті та шкідливий для здоров’я тварин. Крім того, в такому продукті є окислені компоненти (діоксини), що руйнують поживні компоненти корму.

Чистий жир (99%) на основі пальмової олії розвантажує печінку корів. За його додавання згладжується різниця між кормами та забезпечується найбільша кількість енергії для виробництва молока.

Висока температура плавлення – близько 58 °С – дозволяє йому в збереженості проходити в сичуг із кислим середовищем (рН 2,5), а потім після гідролізу – в тонкий кишківник для засвоєння.

Нагадаємо, в країнах із розвиненим молочним скотарством фермери замість збільшення кількості концентратів згодовують коровам захищені жири.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!