На продуктивність курей-несучок насамперед впливає генетика
Серед чинників, що визначають продуктивність курей-несучок, насамперед треба подбати про генетику – у різних кросів вона може відрізнятися. Зазвичай у виборі кросу промислової птиці керуються передусім потребою ринку – в основному це залежить від кольору шкаралупи яйця, який потрібен клієнтам.
Про це на Міжнародному практичному форумі Poultry Farming розповів Олег Федоров, головний технолог Тернопільської птахофабрики.
«Багато років ми вирощували коричневі кроси птиці, що було пов’язано з попитом на коричневе яйце, – зазначив він. – Наші партнери продавали яйце в країни, які традиційно потребували яйця з коричневою шкаралупою, як-от Ірак і низка країн Африки. Сьогодні ми вирощуємо переважно білу птицю, бо наші клієнти постачають його до країн, де більший попит на яйця з білою шкаралупою».
За словами Олега Федорова, Тернопільська птахофабрика в основному вирощує птицю кросів Lohmann Braun і Lohmann LSL.
Після вибору кросу птиці потрібно знайти надійного постачальника якісного молодняку.
«Це – надважливий етап у процесі виробництва, від якого безпосередньо залежатимуть результати кінцевої роботи – від якості добових курчат залежить продуктивність дорослої птиці», – наголосив Олег Федоров.
Як повідомлялося, синдром зниження несучості частіше уражує кроси курей з коричневими яйцями.