На кожне кормове місце свинокомплексу має припадати п’ять голів
Кількість кормомісць у загоні свинокомлекса – один із важливих показників якісної годівлі. Завелика їх кількість – гарантована перевитрата корму. Тварини не встигатимуть його з’їдати, розгрібатимуть, щоб отримати свіжіший.
Занадто мала кількість кормових місць призводить до того, що більші свині домінуватимуть у доступі до корму. Оптимальним є показник п’ять голів на кожне кормове місце.
Не варто забувати і про ширину кормомісця. В годівниці для дорощування вона має становити не менше як 15 см. На відгодівлі оптимальна ширина – 30 см.
Якщо годівниці важко піддаються налаштуванню чи є головним джерелом втрати корму, то їх треба замінити.
Економія кормів і зниження витрат на гноєвидалення дозволяють швидко компенсувати вартість заміни годівниць.
Альтернативою може бути перехід на годівниці для зволоженого корму – вони мають вбудовані ніпелі для подачі води. Це покращить ефективність використання корму, скоротить витрати на воду й обслуговування системи водопостачання.
Додати коментар