Тваринництво

«Молочний альянс» додав до лінійки «Яготинське» нові безлактозні продукти

Група компаній «Молочний альянс» розширила лінійку ТМ «Яготинське» двома новими кисломолочними продуктами – безлактозним кефіром 2,5% жиру та безлактозним йогуртом 1,5% жиру.

Про це повідомили у «Молочному альянсі».

Безлактозні кефір та йогурт вироблятимуться резервуарним способом із молока вищого та першого ґатунків, яке постачають на підприємства сертифіковані фермерські господарства.

«Ці продукти відрізняються від традиційного кефіру та йогурту тим, що в процесі технології застосовується фермент, який замість організму розчіплює лактозу, – пояснила головна технологиня «Молочного альянсу» Наталя Васильєва. – Калорійність цих продуктів не відрізняється від їхніх аналогів із лактозою».

Випускатимуть згадані безлактозні продукти два заводи: Яготинський маслозавод вироблятиме безлактозний кефір, а Баштанський сирзавод – безлактозний йогурт.

Нові продукти призначені передусім для споживачів, які мають непереносимість лактози.

Як повідомлялося, нещодавно «Яготинське для дітей» почало виробництво безлактозного молока 2,5% жиру.